Gerard Wortel.
Gerard Wortel. Foto: Lonneke Boots

Taalknutselaar Gerard Wortel uit Eemnes speelt in Het Brinkhuis


Laren Gerard Wortel is niet alleen dorpsdichter en bard, de Eemnesser kleinkunstenaar en taalknutselaar schrijft liedjes en dictees, maakt voordrachten op maat en doet tal van optredens zowel binnen als buiten de gemeentegrens.

Wortel maakt tevens deel uit van het kleinkunsttheatergezelschap Annie's Theater Toko met onder anderen Marjolein Meijers (voorheen De Berini's), Mars Teunisz (regisseur), Heleen Suiker (actrice) en Dorine Wiersma (kleinkunstenaar/cabaretier). Het gezelschap is te zien op 29 september (20.00 uur) in Het Brinkhuis aan de Brink 29 in Laren. Reserveren: info@hartvanlaren.nl.

Interactief

Het is een speelse, interactieve en unieke vorm van theater, dat al begint bij binnenkomst van het publiek en waarbij men niet één, niet twee, maar drie uiteenlopende voorstellingen, van steeds dertig minuten, op één avond meemaakt op veelal de meest ongewone plekken in Het Brinkhuis, dat voor deze gelegenheid is omgebouwd tot Annie's Theater Toko. Een avond comedy, cabaret, verhalen, muziek, avontuur, plezier, gastvrijheid, versnaperingen en ouderwets lachen. En dat alles onder de bezielende en soms zinderende leiding van de charmante, maar goedgebekte en kranige directrice Annie.
Op 16 november speelt de Eemnesser op dezelfde locatie in Laren de voorstelling 'Gerard Wortel draait er niet omheen'. Ook werkt hij aan het derde Eemnesser Dictee, dat op 8 november plaatsvindt in de bibliotheek van Eemnes.