Laren verloor met 1-2 van Amsterdam.
Laren verloor met 1-2 van Amsterdam. Foto: Bastiaan Miché

Laren onderuit in 'topper' tegen Amsterdam

Laren De hockeyvrouwen van Laren hebben hun eerste thuisduel van het seizoen niet in winst weten om te zetten. Amsterdam bleek met 1-2 te sterk. Komend weekend wacht Laren opnieuw een kraker: in Bilthoven tegen SCHC.

Jarenlang gold het duel tussen Laren en Amsterdam als absolute kraker binnen het hoogste niveau van het vrouwenhockey. Nadat Laren vorig jaar de play-offs op een haar miste en vervolgens Naomi van As zag stoppen, heeft Laren de ambities voor dit seizoen moeten bijstellen en ziet het zichzelf zeker niet als favoriet. Toch gold de wedstrijd vooraf tussen de op dat moment nummers één en drie op de ranglijst als interessante ontmoeting.

Vroege openingsgoal

En wie zondag vooraf dacht dat Laren en Amsterdam rustig van start zouden gaan, had het mis. Al na drie minuten opende Maxime Kerstholt de score voor de thuisploeg. De hoofdstedelingen kwamen echter meteen terug. International Kitty van Male maakte de gelijkmaker en nog voor rust scoorde Charlotte Vega voor Amsterdam de winnende treffer. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Doelsaldo

Door het verlies bezet Laren de zesde plaats in de Hoofdklasse met een overwinning (3-2 winst bij Nijmegen) en nu dus ook een nederlaag. SCHC, komende zondag de tegenstander, staat met eveneens drie punten op de vijfde positie.
Die tweede Gooise ploeg in de Hoofdklasse, Huizen, staat met nul punten voorlaatste. Alleen Groningen heeft nog een slechter doelsaldo. De promovendus verloor zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In de wedstrijd viel slechts één doelpunt.
Al in de vierde minuut schoot de Ierse international Anna O'Flanagan raak voor de Mussen en dat was voldoende voor de overwinning. De ploeg van Teun de Nooijer klimt direct naar plek zeven van de ranglijst, een regio waar de Noord-Hollanders sinds de promotie naar de Hoofdklasse nog niet eerder verkeerden. Huizen was dicht bij de allereerste punten in de Hoofdklasse, maar moet geduld houden.