Eerste lezing nieuwe winterprogramma in Johanneskerk

Laren/Eemnes Het nieuwe winterprogramma van de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE) heeft als thema 'Geloven in vrijheid' en gaat woensdag 27 september (19.30 tot 21.30 uur) in de Johanneskerk aan de Naarderstraat van start.

Ds. Job de Bruijn laat aan de hand van de boeken van rabbijn Kushner een ander licht op het boeiende leven van Mozes - bevrijder, teleurgestelde en volhouder - schijnen. De toegang is vrij.

Rabbijn Harold Kushner is indertijd bekend geworden door zijn boek 'Als het kwaad goede mensen treft'. Hij bereikte velen met dit indringende boek waarin hij schrijft hoe hij omging met het verlies van zijn zieke zoon.
Een ander boek van Kushner gaat over Mozes. Mozes is een invloedrijke man geweest. Hij ging vooraan in het bevrijden van zijn volk uit de slavernij. De eerste Godsnaam in de Bijbel werd hem geopenbaard. Hij is bekend geworden door de Tien Geboden, die hem gegeven werden. Mozes heeft veel bereikt in zijn leven.
Kushner zegt: "Dat is niet het enige dat over Mozes te zeggen valt. Hij is ook de man die telkens weer te maken kreeg met tegenslagen. Hij moest zijn weg zien te vinden door alle teleurstellingen van zijn leven heen."
Vanuit deze ervaringen belicht Kushner in het boek 'Als het leven teleurstelt Mozes'. Hoe vind je je weg als het leven anders is dan jij wilt en hoopt of voor ogen hebt? Een boek over Mozes en zijn tijd, maar veel meer dan dat is het een boek over ons en onze tijd.

Dit moment van 'Geloven in vrijheid' is georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE).