De betrokken partijen ondertekenen de ontwikkelingsovereenkomst.
De betrokken partijen ondertekenen de ontwikkelingsovereenkomst. Foto: Marcel Steinbach

Sociale huurwoningen in Zuidpolder

Eemnes Wethouder Jan den Dunnen en de directies van de Alliantie ontwikkeling bv en Projectbureau Zuidpolder hebben een ontwikkelingsovereenkomst ondertekend. Het contract is een eerste stap naar de bouw van circa dertig sociale huurwoningen in de nieuwbouwwijk Zuidpolder. Vóór de zomer van 2018 gaat de schop daadwerkelijk de grond in.

In september 2015 stelde Eemnes de Woonvisie 2015' vast. Daarin ligt het accent op het beschikbaar maken van sociale huurwoningen voor mensen met een bescheiden inkomen door doorstroming te bevorderen en daarnaast de realisatie van een uitbreiding van de voorraad sociale huurwoningen met circa 65 woningen in de periode tot 2025. Met de bouw van deze betaalbare twaalf eengezinswoningen en circa achttien appartementen in Zuidpolder wordt een deel van deze ambitie concreet.
Wethouder Den Dunnen: "De markante plek bij de entree van Zuidpolder leent zich voor aansprekende architectuur. Wij dagen de Alliantie hiertoe uit."

De dertig sociale huurwoningen maken deel uit van het project het Amerveld in Zuidpolder. De duurzaam gebouwde woningen zijn goed geïsoleerd. In combinatie met zonnepanelen en verschillende energiebesparende maatregelen zoals onder andere goede isolatie en vloerverwarming zorgt dit voor energieneutrale woningen waardoor huurders lagere woonlasten hebben. De Alliantie vindt het belangrijk dat huurders zo laag mogelijke woonlasten hebben. "De Alliantie wil mensen een thuis bieden dat bijdraagt aan een goede en betaalbare kwaliteit van wonen en leven. Nu én in de toekomst, zonder de aarde en onze natuurlijke bronnen uit te putten", zegt Van Barneveld, directeur Ontwikkeling en Renovatie van de Alliantie.
De woningen in het Amerveld worden via Woningnet.nl toegewezen.