HvB houdt dorpspeiling

Blaricum Hart voor Blaricum is een dorpsraadpleging gestart en hoopt daarmee input te krijgen voor het verkiezingsprogramma 2018. Dit gebeurt aan de hand van zeventien multiplechoicevragen.

Alle inwoners van Blaricum krijgen een flyer in de bus met het verzoek om de kleine twintig vragen te beantwoorden op de totaal vernieuwde website www.hartvoorblaricum.nl. Ook is er ruimte om opmerkingen en suggesties te plaatsen.
Vragen op het gebied van verkeersveiligheid, groen, bushaltes, evenementen en voorzieningen zijn op deze site te vinden. Na inventarisering worden de uitslagen per wijk openbaar gemaakt. Ook na de verkiezingen wil Hart voor Blaricum regelmatig de mening over tal van onderwerpen blijven vragen via deze digitale mogelijkheid.
Fractievoorzitter Carien Bölger meldt dat het campagneteam hoopt dat zodoende de politiek dichter bij de inwoners kan komen. "Hetgeen zeker heel belangrijk is in deze tijd."
Hart voor Blaricum(HvB) hield al eerder een peiling. Toen bleek dat 75% van de respondenten voor het zelfstandig blijven van het dorp Blaricum is.


Strippenkaart moet fraude voorkomen

Eemnes De gemeente Eemnes maakt korte metten met zogenaamde 'afvalfraudeurs'. Daarom wordt per 1 oktober een strippenkaart ingevoerd.

Iedere Eemnesser die vuil naar de gemeentewerf wil brengen, heeft deze strippenkaart nodig. Pas na vertoning van en een stempel op de strippenkaart mag het afval gedeponeerd worden.
Tegen inlevering van een volle strippenkaart wordt - na legitimatie - door de medewerkers van de gemeentewerf een nieuw exemplaar verstrekt. Bedrijfsafval mag niet op de gemeentewerf worden afgevoerd.