Alles of niets

Laren Eric Sterk, BPV-voorzitter van de Wevers-Erfgooiersbuurt, die zich inzet voor de veiligheid in zijn wijk, maakt zich zorgen over de leefbaarheid in die wijk.

"Neem de Kloosterweg. Daar was altijd een filiaal én pinautomaat van de Rabobank gevestigd. Nu verdwenen. Het rijtje met leuke winkeltjes dunt ook steeds verder uit. De bakker en slager zijn al vertrokken. Alleen een kapper, fietsenmaker en slijter zitten er nog." Ook de bushalte op de Schapendrift, een stukje verderop, is in rook opgegaan. "De gezelligheid en gemakken verdwijnen en dat is spijtig. Zeker voor de ouderen in de wijk heb ik een zwak. Voor hen blijf ik me voor de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk inzetten. Het doet mij als geboren en getogen Laarder pijn om te zien dat er zo langzamerhand bitter weinig overblijft in ons leuke buurtje."


Feestelijke start van OuderKindCafé

Blaricum Wethouder Ben Lüken opent woensdag 4 oktober het OuderKindCafé in De Malbak aan de Wetering 122. Het is een initiatief van CJG Blaricum en Versa Welzijn en wordt geleid door vrijwilligers. De toegang is gratis.

Speciaal voor de opening worden diverse activiteiten aangeboden voor alle leeftijden. Er is onder andere een babyparcours en een voel-, rammel- en ballenbak.

In het OuderKindCafé - wekelijks van 10.00 tot 11.30 uur - kunnen ouders/verzorgers met kinderen van 0-4 jaar ervaringen omtrent opvoeding uitwisselen en elkaar leren kennen. Een keer per maand is er een speciale activiteit.