De overzichtsexpositie is te zien in de voormalige Bolland & Bolland-studio.
De overzichtsexpositie is te zien in de voormalige Bolland & Bolland-studio. Foto: PR

Atelierroute Blaricum voor de deur

Blaricum De jaarlijkse Atelierroute Blaricum vindt dit weekend (30 september en 1 oktober) plaats. De opening is op vrijdag 29 september om 17.00 uur in het voormalige pand van Bolland & Bolland - ook wel Enzlin theater genoemd - aan de Huizerweg 13. De 'Wordt Vervolgd'-presentator en programmamaker Han Peekel verricht de opening.

Aan de route doen 23 kunstenaars - verdeeld over zestien verschillende expositieadressen - mee. De adressen zijn te herkennen aan de blauwe vlaggen met de kleurencirkel. In het Huizerweg 13-theater is de overzichtstentoonstelling waar werk is te zien van alle deelnemende kunstenaars en hun portfolio. Van elke deelnemende kunstenaar is één kunstwerk te zien. Er is ook informatie over de Atelierroute en bezoekers kunnen de fotoboeken inzien van deze kunstenaars waarin meer werk van hem of haar opgenomen is. Op vertoon van deze Atelierroute-brochure kunnen liefhebbers op de overzichtsexpositie meedingen naar een kunstprijs: een schaal van glaskunstenares Annette Duburg. Voor elke 50ste bezoeker aan de overzichtsexpositie is er een attentie van de bekende Blaricumse Patisserie Rémy.
Het pand huisvestte voorheen de opnamestudio's van Sound Push en daarna van Bolland & Bolland. Veel bekende muzikanten hebben hier rondgelopen, zoals Golden Earring, André Hazes, Shocking Blue en zelfs de Rolling Stones. In een verder verleden stond het pand onder meer bekend als De Enzlin, Zaal Faber, en daarvóór als Beschuitbakkerij Enzlin. Het pand wordt binnenkort gerenoveerd en krijgt naar verwachting een culturele functie. Het Enzlin-theater is zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur.
Deelnemers: Marianne Blijdenstein, Maja Boot, Mariette Bruinsma, Annette Duburg, Marja Ormeling, Els de Graaf, Monique Walraad, Renee Franken, Lydia Loenen, Angeline Rijkeboer, Angélique van den Brink, Mark Outjers, Barbara Houwers, Linda Chevallerau, Marlen van Dop, Soraya Hamming, Ria van der Mik, Ellen van Hemert, Rineke Wartena, Jikke Meijhuis, Liselot Veenendaal, Cees Wijsman en Ingrid Wiegers.