Blaricum hijst regenboogvlag

BLARICUM Het college van B en W en de raad van Blaricum hijsen op Coming-Out Dag - net als vorig jaar op 11 oktober - de regenboogvlag.

De gemeente geeft daarmee een steuntje in de rug voor haar LHBTI-inwoners (lesbiennes, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen) en gaat in op de vraag van COC Midden-Nederland om deze gekleurde vlag te hijsen.


Stap naar grotere voorraad sociale woningen

BLARICUM Joan van der Burgt (directeur van de Alliantie) en wethouder Liesbeth Boersen van Volkshuisvesting hebben een overeenkomst ondertekend met daarin afspraken over de toekomst van de sociale woningvoorraad in Blaricum.

De gemeenteraad van Blaricum stemde in met de overeenkomst. Een heuglijke dag voor wethouder Boersen: "Met deze overeenkomst zetten we een belangrijke stap. Meer sociale huurwoningen is een van onze belangrijkste speerpunten. Al jaren maak ik me er hard voor dat ook mensen met een bescheiden inkomen in het Oude Dorp van Blaricum kunnen wonen. Dat de woningen behalve betaalbaar ook nog eens bijzonder duurzaam worden, maakt het extra goed nieuws. Zo is deze overeenkomst op verschillende vlakken toekomstbestendig."


Wanneer komen de bruggen?

BLARICUM De bouw van de twee bruggen die de Blaricummermeent en de Bijvanck met elkaar moeten verbinden, start op zijn vroegst in de zomer van 2018.

Dat staat in een memo aan de gemeenteraad. De voorbereiding heeft tijdens de aanbestedingsprocedure stilgelegen omdat er onduidelijkheid was over het civieltechnische bureau dat geselecteerd zou worden. Daarnaast is het wachten op Waternet, dat nog antwoord moet geven op een aantal vragen. "Als er snel duidelijkheid is, kan volgend jaar feitelijk met de uitvoering worden gestart."