Meesterwerken in de Sint-Jan.
Meesterwerken in de Sint-Jan. Foto: Carla van Oostenrijk

Prachtstemmen tijdens ontroerend concert

LAREN In de goedgevulde basiliek van Sint-Jan vond deze week de première plaats van de concertreeks geproduceerd door countertenor Maarten Engeltjes. Op het programma stond onder andere het beroemde 'Stabat Mater' van Pergolesi.

Naast de vermaarde countertenor trad de Britse sopraan Rosemary Joshua op. Het wereldberoemde meesterwerk uit de klassieke muziek werd begeleid door het orkest PRJCT Amsterdam dat onder leiding stond van de internationaal gerenommeerde violist Florian Deuter. Hij verving Riccardo Minasi, die door lastminuteomstandigheden verhinderd was te komen spelen.

Minutenlang applaus

Het meer dan prachtige concert werd indrukwekkend ingeleid door de auteur P.F. Thomése, winnaar van de AKO Literatuurprijs. In het eerste deel van het bijzondere concert werden twee psalmen uitgevoerd van Antonio Vivaldi: het 'Nulla in mundo pax sincera' en het 'Nisi Dominus'. Getuige het minutenlange applaus voor solisten en orkest werd dit sfeervolle concert door het publiek meer dan op prijs gesteld.
Het volgende concert dat wordt georganiseerd door de Stichting Laren Klassiek is het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach op woensdag 13 december om 20.00 uur. Kaarten kunnen besteld worden via de Nationale Theater Kassa, 0900- 9203. Ze kosten € 59,50 (eerste rang) en € 49,50 (tweede rang), inclusief programmaboekje, pauzedrankje en € 2,50 administratiekosten.