De A27 is komend weekend dicht.
De A27 is komend weekend dicht. Foto: Rijkswaterstaat

A27 in beide richtingen op slot

Eemnes De A27 tussen Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes is van zaterdag 7 oktober 19.00 uur tot zondag 8 oktober 11.00 uur in beide richtingen afgesloten. Aannemerscombinatie 3Angle sloopt dan de fietsbrug Zwaluwenberg.

Het slopen van de fietsbrug is nodig omdat de brug te smal is voor de straks verbrede A27. Een wegafsluiting is hiervoor noodzakelijk, omdat voor het slopen van de brug de weg wordt geblokkeerd. Dit komt doordat de brug uit één deel bestaat en de aannemer deze dus in zijn geheel naar beneden moet halen voor de sloop. Op de plek van de huidige brug komt een nieuwe fietsbrug. Deze is rond maart 2018 klaar. Er is bewust gekozen om de werkzaamheden buiten het recreatieseizoen uit te voeren, omdat dan de brug minder wordt gebruikt.
3Angle combineert de sloop met andere noodzakelijke werkzaamheden, om de afsluiting zo veel mogelijk te benutten en hinder voor de weggebruikers en omwonenden te beperken. "Hiermee voorkomen we dat we de A27 binnenkort opnieuw moeten afsluiten. Zo wordt de zandtransportband ter hoogte van Hilversum gedemonteerd, middenbermen gemaaid en zogeheten portalen (dragers met matrixborden) geplaatst. Naar verwachting is de geluidshinder tijdens de werkzaamheden voor omwonenden beperkt", aldus Rijkswaterstaat.

Automobilisten worden omgeleid over Amersfoort via de A28 en A1, en moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Ter plaatse wordt de omleiding aangegeven met borden. Zolang er nog geen nieuwe fietsbrug is, kunnen wandelaars en fietsers gebruikmaken van de omleidingsroute via de onderdoorgang Vuurse Dreef in Hollandsche Rading. Voor fietsers betekent de tijdelijke route ongeveer 5 minuten extra reistijd.