Weg vrij voor afsluitend BVV-debat

BLARICUM De geheimhouding rond het BVV'31-dossier is opgeheven. De gemeenteraad van Blaricum stemde daar unaniem mee in.

De VVD verwacht nu een openbaar debat te kunnen voeren over de vragen die nog altijd leven omtrent de nieuwe accommodatie van voetbalvereniging BVV '31, om daarna het slepende dossier met een gerust hart te kunnen sluiten.
Hart voor Blaricum kondigde vorige maand ineens een voorstel aan om het for-your-eyes-only-zegel door te knippen. Tot verrassing van de VVD, die daar al twee keer tevergeefs om had gevraagd. Het gaat allemaal om de aanloop naar de aanschaf van twee kunstgrasvelden en de modernisering van de kleedkamers à 600.000 euro voor BVV'31. De raadsleden waren al van begin af aan van alle informatie op de hoogte, maar mochten er niet het openbaar over debatteren. De lange geheimhouding heeft volgens de VVD alleen maar gezorgd voor onnodige speculaties. "Mensen gaan van alles bedenken en dat moeten we gewoon niet willen", zei fractievoorzitter Christine Dobber. De keuze om de geheimhouding los te laten draagt volgens haar bij aan de openbaarheid van bestuur.

De gemeenteraadsvergadering werd voorgezeten door Niek Meijer. Hij keerde meteen daarna terug naar Zandvoort, terwijl Joan de Zwart-Bloch de omgekeerde weg aflegde. Meijer en De Zwart hebben zoals bekend twee weken van burgemeesterspost geruild.