Het koningspaar komt naar Eemnes.
Het koningspaar komt naar Eemnes. Foto: koninklijkhuis.nl

Willem-Alexander en Máxima op 24 oktober naar Eemnes

Eemnes Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag 24 oktober een streekbezoek aan Eemland. Zij doen onder meer Eemnes aan.

Tijdens het bezoek staat het stroomgebied van de rivier de Eem centraal, een gebied waarin dorpen en steden van verschillende grootte en karakter omgaan met veranderingen in de streek.

In gemaal Eemnes spreekt het koningspaar met boeren uit de Eempolder over het agrarische bedrijf en de uitdagingen rond natuurbeheer en duurzaamheid. Het voormalige stoomgemaal dateert uit 1880 en nam de rol over van de watermolen waarmee vanaf 1791 de Eemnesser polder werd drooggelegd. Het functioneert nu als elektrisch gemaal. De koning en de koningin steken daarna per veerpont de Eem over naar Eemdijk in de gemeente Bunschoten.


'Kom erbij' in Laren

LAREN De Week van de Eenzaamheid is voor Laren aanleiding om inwoners met elkaar te verbinden door middel van allerlei activiteiten. Niet voor één, maar voor twee weken.

We zitten nu midden in dit 'Kom Erbij Festival' dat bestaat uit een kleine twintig activiteiten voor jong en oud. In deze krant een terugblik op twee van die activiteiten die afgelopen week plaatsvonden: een diner voor vrijwilligers bij eetwinkel Belle Folie en een maaltijd met dorpsquiz bij speeltuin Ons Genoegen. De komende week staan er nog enkele activiteiten op het programma, waaronder meezingen met smartlappen in Het Brinkhuis (donderdag 5 oktober) en Koken met status(houders) in het Papageno Huis op 15 oktober.

15