De winnaars van de Eemnesser Koeientrofees 2017.
De winnaars van de Eemnesser Koeientrofees 2017. Eigen foto

Koeientrofee voor bewezen diensten

EEMNES De Eemnesser Koeientrofees, voor maatschappelijke prestaties of sportieve verdiensten, zijn vrijdag uitgereikt aan Betsy Seure (individueel), Wil en Piet van de Kuinder (groepen) en het team onder 18 van basketbalvereniging Eem '78 (jeugd).

Dit jaar werden dertien groepen en individuen voorgedragen door de Eemnesser bevolking of door de Eemnesser verenigingen en stichtingen. Zij kregen uit handen van burgemeester Van Benthem een oorkonde met kalfje uitgereikt voor hun bewezen diensten. In de categorie Individuen waren dit Marijcke Beel, Kitty Harrison-Hilhorst, Christien Wiggerts, Myrte Klomp, Coby Koster, Ellen Scholten, Betsy Seure, Marko Havinga, Albert Overeem en Gerard Roodhart. Bij de categorie Groepen waren dit Wil en Piet van de Kuinder en Bregitta en Huub de Jong.

In de eerste categorie bleef het tot het laatst spannend wie de Koeientrofee zou krijgen. Voor de finale keuze was de selectie teruggebracht tot Betsy Seure, Ellen Scholten en Coby Koster. Uiteindelijk won Betsy Seure de Koe en kregen Coby Koster en Ellen Scholten de Kunstkoe, een zeer eervolle 'troostprijs' voor genomineerden die de Eemnesser Koe niet winnen. In de jeugd was Team Eem '78 onder 18 jaar de enige genomineerde en daarmee goed voor het Kalfje, zoals de trofee in deze categorie heet.

Vrijwilligerswerk

Betsy Seure doet al ruim 40 jaar vrijwilligerswerk voor de Rooms-Katholieke Kerk in Eemnes. Ook is ze als vrijwilliger erg actief bij de Historische Kring. Wil en Piet van de Kuinder zijn al vele jaren actief voor onder andere de tennisvereniging.

De sport- en vrijwilligersavond werd dit jaar omlijst met een dansoptreden van Vivienne Erftemeijer en Susanne Hagen, de winnaars van E-factor 2017, en van popkoor Dijksound. Rond 22.30 uur werd de avond afgesloten en hadden de bezoekers kunnen genieten van een hartverwarmende avond met mooie voordrachten en optredens. De Koeientrofees worden al sinds 1997 in Eemnes uitgereikt. De toen net in gebruik genomen 'koeienrotonde' was de inspiratie voor de naam. Het koeiencomité werd dit jaar gevormd door Bart Nouwens, Gonnie Grothauzen, Rinus Lambers, Willy Schat en Ruud Ham. Voordragen voor volgend jaar is nu al mogelijk op de site van de Eemnesser Koeientrofee.

Betsy Seure, Wil en Piet van de Kuinder en Team Eem '78 winnen

eemnesserkoeientrofee.nl