Het sopteam van de brandweer krijgt een beetje extra hulp als het zich op deze auto stort.
Het sopteam van de brandweer krijgt een beetje extra hulp als het zich op deze auto stort. Foto's: Bastiaan Miché

Sylvia's actie levert 4700 euro op

EEMNES Een hele dag auto's wassen bij de brandweer van Eemnes en pluche aapjes verkopen in De Minnehof heeft zaterdag 4700 euro in het laatje gebracht. De opbrengst is voor wetenschappelijk onderzoek naar de taaislijmziekte cystic fibrosis.

De actie was een initiatief van Sylvia Boelsma uit Eemnes. "We hebben een geweldige dag gehad. Een hoop mensen zijn hun auto komen wassen ondanks het weer", laat ze trots weten. Sylvia lijdt zelf aan de ziekte. Een dubbele longtransplantatie, eerder dit jaar, redde haar leven. Voorlopig dan, want Sylvia moet er rekening mee houden dat haar nieuwe longen niet 'voor eeuwig zijn', zoals ze vertelde in een openhartig interview in deze krant vorige week. "Ik ben heel realistisch, altijd geweest ook. Mijn motto is nu: ik leef maar twee keer." Sinds de transplantatie ziet Sylvia er blakend uit en heeft ze energie voor tien, hoewel ze dat laatste vooral toeschrijft aan de noodzakelijke prednison. Sylvia blijft zich inzetten voor ondersteuning van cf-onderzoek. De autowasactie was een begin. Autobezitters konden voor tien euro hun bolide laten wassen door de vrijwilligers van de Eemnesser brandweer. Burgemeester Roland van Benthem was een van de klanten.

Aapjes

Samen met de verkoop van Muco and Friends-aapjes in het winkelcentrum leverde dat 4700 euro op. Deze aapjes, mascotte van de cf-inzameling, zijn overigens nog te koop. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek.

Ook het eigen wagenpark blinkt weer.
Burgemeester Van Bethem kan er weer mee voor de dag komen.