De gedenkavond van vorig jaar.
De gedenkavond van vorig jaar. Foto: Bob Awick

Aandacht voor 'bekendere Blaricummers' op gedenkavond

BLARICUM De Historische Kring Blaricum gaat stilstaan bij gedenkwaardige mensen die rusten op de Algemene Begraafplaats aan de Woensbergweg in Blaricum. Dat gebeurt door foto's te tonen van bijvoorbeeld kunstenaars, musici, architecten, televisiepersoonlijkheden en belangwekkende dorpsgenoten.

De presentatie gaat deel uitmaken van de jaarlijks herdenkingsavond rond Allerzielen en wordt gehouden in een verwarmde tent. De afbeeldingen komen uit de collectie van Beeldbank Blaricum. Hoewel alle overledenen voor nabestaanden belangrijk zijn, is een keuze gemaakt voor mensen die enige betekenis hadden voor ons land of dorp. Het is een proef. Naar aanleiding van de ervaring met deze presentatie zullen de doelstelling en wensen voor volgende jaren eventueel worden aangepast.

Katholieke traditie

De roomskatholieke traditie van Allerzielen is altijd op 2 november. De In Memoriam Avond in Blaricum vindt plaats op of rond die datum; dit jaar is dat op vrijdag 3 november 2017 (van 17.30 tot 21.30 uur aan de Woensbergweg 11 te Blaricum). Familieleden en vrienden komen bijeen om overledenen te herdenken door lichtjes bij de graven te ontsteken. De bijeenkomst trekt elk jaar veel belangstellenden van alle gezindten. In de afgelopen acht jaren werd de avond opgeluisterd door voordrachten en muziek in de aula, die werd versierd met bloemstukken en schilderijen van plaatselijke kunstenaars.