De winnaars van de Vrijwilligersprijs 2017 samen met wethouder Ben Lüken.
De winnaars van de Vrijwilligersprijs 2017 samen met wethouder Ben Lüken. Foto: Gemeente Blaricum

Hulde aan topvrijwilligers van voedselbank

Blaricum Cary Walhof, Karin Gunther Mohr en Beatrix Verweijen zijn verkozen tot Vrijwilligers van het Jaar 2017. Deze Blaricumse vrijwilligers zetten zich al meer dan negen jaar in bij de voedselbank in Huizen.

De Voedselbank Huizen verstrekt ook pakketten aan Blaricummers die daarvoor in aanmerking komen.

Cheque

Uit handen van wethouder Ben Lüken ontvingen Cary Walhof, Karin Gunther Mohr en Beatrix Verweijen van de gemeente Blaricum een prachtige trofee én een waardecheque van 500 euro. Dit bedrag mag naar eigen keuze besteed worden aan een doel dat de Blaricumse gemeenschap ten goede komt.

Enthousiast

De Aanmoedigingsprijs 2017 voor vrijwilligers onder de 25 jaar ging naar Alissa Miedema, Cherise Deuning, Jorrit Welters, Atefa Nazhat en Nabila Nazhat. Deze jonge vrijwilligers zetten zich in bij de Kindervakantieweek in De Malbak. De groep van de Kindervakantieweek in dit buurtcentrum bestaat uit zeer actieve vrijwilligers (jong en oud) die de Kindervakantieweek dit jaar tot een groot succes hebben gemaakt.
Iedere eerste week van de zomervakantie organiseert Versa Welzijn de Kindervakantieweek van kinderen van 4 tot en met 12 jaar met sport- en spelonderdelen en creatieve activiteiten. De jongeren hebben zich onder leiding van de volwassen vrijwilligers enthousiast ingezet tijdens hun vakantie. Het Vrijwilligerscomité Blaricum heeft daarom besloten om deze groep jonge vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten.

'Betrokkenheid in dit dorp is veel waard voor Blaricum'

Oorkonde

De jonge vrijwilligers van de Kindervakantieweek kregen van de wethouder een mooie oorkonde ter herinnering. Daarnaast ontvingen zij van de gemeente Blaricum een waardecheque van 250 euro, te besteden aan een doel dat de Blaricumse gemeenschap ten goede komt.

Lüken, die de prijzen voor de achtste maal uitreikte, vindt de vrijwilligersavond een van de leukste avonden in het jaar. "Betrokkenheid in dit dorp is veel waard voor Blaricum", zei hij. Voor de wethouder is het wel de laatste keer dat hij erbij was. "Ik moet erbij zeggen dat het een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is dat het de laatste keer is dat ik op dit podium sta, omdat mijn politieke carrière nu eenmaal ook aan tijdelijkheid verbonden is."