De politie neemt de school aan de Kerklaan mee in de surveillanceronde.
De politie neemt de school aan de Kerklaan mee in de surveillanceronde. Foto: Bob Awick

'Meiden lastiggevallen, maar geen fatale dingen gedaan'

Wie waren de mannen die achter de vier meiden van College De Brink aan zaten? Dat is nu de grote vraag. En waren het überhaupt wel loverboys?

Laren Inmiddels is de situatie onder controle, begint directeur Raymond Kok van College De Brink zijn verhaal over de loverboypraktijken waar enkele leerlingen slachtoffer van zouden zijn. "We blijven alert."

De directeur geeft aan dat de praktijken van de afgelopen periode vergelijkbaar zijn met loverboypraktijken. "Maar het is de vraag of dit daadwerkelijk zo is. We staan nog aan het begin."
Het probleem kwam aan het licht toen enkele meiden aangaven te zijn benaderd door jongens via sociale media. Ook waren er meiden persoonlijk aangesproken en twee waren er zelfs in een auto gestapt. "Dat vonden ze niet prettig, ze werden verbaal lastiggevallen, maar er zijn gelukkig geen fatale dingen gedaan", weet Kok.

De politie neemt de school aan de Kerklaan mee in de surveillanceronde, meldt een politiewoordvoerder. Zij vertelt dat de politie 'twee foute jongens waar de meisjes op verliefd zijn geworden' op het oog heeft, maar benadrukt daarbij dat zij geen verdachten zijn. Er is namelijk nog geen enkel strafbaar feit gepleegd. Ook is er (nog) geen sprake van loverboypraktijken.
Ook Kok vraagt zich af op het daadwerkelijk om loverboys gaat. "We vermoeden het wel, maar twijfelen nog. Ze komen ook steeds in wisselende auto's, die er zeker niet overdreven uitzien. Maar goed, die jongens waren wel iets van plan. Daarom houden we de boel goed in de gaten."