Loverboysignalen College De Brink

Laren Medewerkers van College De Brink en de politie zijn in hoogste staat van paraatheid nu blijkt dat enkele meiden van de vmbo-school aan de Kerklaan mogelijk zijn benaderd door loverboys. Toch is het fenomeen niet nieuw in het Gooi, vertelt directeur Raymond Kok van de school aan de Kerklaan.

Toen de eerste signalen over mogelijke loverboypraktijken de schoolleiding bereikten, is direct actie ondernemen, geeft de directeur aan. Leerlingen en ouders zijn geïnformeerd, net als de politie en andere vmbo-scholen in de regio. "Natuurlijk is het niet fijn om hiermee in het nieuws te komen, maar we zijn voor openheid en transparantie", aldus Kok. "Dit kan op iedere school voorkomen. Sterker nog, van een andere vmbo-school - ik zeg niet welke - hoorde ik al dat een van hun leerlingen al in de handen van een loverboy was gevallen."
De ouders van de ruim 800 leerlingen tellende school zijn volgens Kok uiteraard geschrokken, maar ook blij met de tekst en uitleg. "Eindelijk een school die het goed aanpakt, krijgen we te horen. Samen met de politie houden we de boel nu in de gaten."
De komende tijd wordt iedereen gevraagd om op te letten en verdachte situaties te melden aan de schoolleiding en de politie. Na de herfstvakantie is er voor leerlingen een voorlichtingsbijeenkomst over dit onderwerp.

3