Afbeelding
Foto: Benjamin Foundation

Benjamin Foundation zet zich in voor gehandicapte kinderen

De Benjamin Foundation organiseert nog één keer een groot feest. Met topartiesten, een diner met exclusieve wijnen én een veiling. Komt u ook 3 november?

Eemnes Golfclub De Goyer in Eemnes is de feestlocatie waar de gasten niet alleen optredens van Karin Bloemen kunnen verwachten, maar ook van The Voice Kids-winnares Iris Verhoek en The Tiny Little Bigband.

De Benjamin Foundation zamelt geld in om kinderen met een (meervoudige) handicap in ontwikkelingslanden persoonsgericht te steunen zodat zij zich volwaardiger kunnen ontplooien.

Henri Koerhuis uit Blaricum is de drijvende kracht achter de foundation, die de naam te danken heeft aan de overleden zoon van de Blaricummer en zijn voormalige echtgenote. "Benjamin was letterlijk de jongste van ons gezin." En ernstig gehandicapt. Benjamin is slechts vijf jaar geworden. Hij overleed elf jaar geleden. "Met heel veel hulp en een au pair heeft Benjamin altijd thuis kunnen wonen."

Maar deze luxe is niet voor iedereen weggelegd, realiseert ook Koerhuis zich. Daarom werd ter nagedachtenis aan het Hollandse jongetje het multifunctionele revalidatiecentrum Benjamin House in Tanzania gebouwd. Daar worden gehandicapte kinderen van tussen de 0 en 25 jaar opgevangen en ouders gecoacht in de omgang met hun kind.

De kinderen en hun ouders die naar Benjamin House komen, komen van heinde en verre, vertelt Koerhuis. "Gehandicapte kinderen worden vaak verstoten en de hulporganisaties toveren hen overal tevoorschijn." Op een van zijn reizen heeft de Blaricummer veel ellende gezien. Zo troffen ze een gehandicapt jongetje aan in het stro in een schuur. "Hij had schurft, zat vol met vliegen en hij lag daar maar. Zo schrijnend."
Elk jaar worden er vele honderden kinderen met een meervoudige handicap samen met hun ouders geholpen. Met voorlichting, fysiotherapie, medicatie, psychische hulp en doorverwijzingen naar ziekenhuizen. "Ze verblijven altijd tijdelijk in Benjamin House, opdat we vele kinderen en ouders kunnen helpen."
Aggrey Mashanda heeft in Tanzania de dagelijkse leiding over Benjamin House. "Hij zet zich in voor acceptatie van het gehandicapte kind in de maatschappij." Op 3 november vertelt hij over de voortgang van Benjamin House en over de enorme behoefte aan extra medische hulp voor de kinderen. Want nog niet iedereen kan nu geholpen worden. "Om het huis helemaal af te maken is nog 45.000 euro nodig. Onder meer voor de inrichting van het huis, attributen voor fysiotherapie en internet en de tuin moet nog aangelegd."
Het gala op 3 november (vanaf 19.00 uur) is tevens het laatste feest dat de Benjamin Foundation organiseert. "We focussen ons vanaf 2018 volledig op het verbinden van mensen en organisaties met 'onze' projecten. Onze rol als stichting verandert daardoor van een primaire fondsenwerver naar een 'integrator' van kansen, kennis, capaciteit en middelen", besluit Koerhuis.

Wilt u op de avond aanwezig zijn? Een stoel of tafel reserveren kan via Henri Koerhuis, telefoon 06-12999308 of reserveren@benjaminfoundation.nl.