Volle zaal bij de tweede editie van het Eemnesser Dictee.
Volle zaal bij de tweede editie van het Eemnesser Dictee. Eigen foto

Eemnesser Dictee voor de deur

Eemnes In de bibliotheek Eemnes vindt woensdag 8 november om 20.00 uur het Derde Eemnesser Dictee plaats. Het dictee is wederom geschreven door dorpsdichter Gerard Wortel.

Zowel het dictee als de spellinglijst is nauwlettend gecontroleerd door taaladviseur Alice van Kalsbeek.

Jury

De jury bestaat uit juryvoorzitter Liesbeth Lemckert en de juryleden Niels Rood (wethouder Eemnes) en Alice van Kalsbeek. Het dictee wordt voorgelezen door Henk van Hees.
Er zijn twee categorieën deelnemers: amateurs en professionals.
Bij de amateurs zijn er drie winnaars, met als eerste prijs een dinerbon voor twee personen, die aangeboden wordt door restaurant Eemland.

De winnaar onder de professionals moet genoegen nemen met een goede fles wijn.

Taalfreak

Wie meedoet, hoeft geen taalfreak te zijn. Iedereen is welkom. Deelnemen is vooral leuk en leerzaam, winnen is meegenomen. Om een idee te geven wat de deelnemers aan instinkers kunnen verwachten, hierbij de eerste zin uit het dictee 2016:

Deze archaïsche opvatting over zelfstandigheid valt te prijzen, ware het niet dat de facto ten gevolge van het megalomane fabuleren in de burelen van de provincie Noord/Holland een ander epoche is aangebroken, waarin de gemeente Eemnes ze waarschijnlijk voor wat betreft haar authenticiteit de bout kan hachelen en een fusie onafwendbaar lijkt.

Deelname kost 5 euro. Inschrijven is gewenst en kan via telefoon 035-5383520 of eemnes@bibliotheekgooienmeer.nl.