Laren was zaterdag veel te sterk voor NVC.
Laren was zaterdag veel te sterk voor NVC. Foto's: Bob Awick

BVV'31 zeker niet bang voor koploper en torenhoge favoriet SV Laren'99

Met 15 punten uit vijf duels en 26 doelpunten voor en 2 tegen is Laren hard op weg naar de titel in de vierde klasse. Zaterdag is de derby tegen BVV.

Laren Even leuk zijn de wedstrijden voor Laren'99, dat zaterdag in Naarden met maar liefst 0-12 wist te winnen bij laagvlieger NVC, niet altijd dit seizoen, zegt ook trainer Fred Roest. "Als je van de zondag derde klasse naar de zaterdag vierde klasse gaat, weet je dat je tegenstanders treft die er niet zo veel van kunnen."

Komende zaterdag treft de koploper echter een tegenstander die geenszins van plan is om zich af te laten slachten. BVV'31 uit Blaricum staat met negen punten uit vier wedstrijden (alleen tegen het nog ongeslagen Weesp werd verloren) keurig derde. Zaterdag won de ploeg van trainer Bart Vos met 3-1 van het sterke Diemen. "Een zakelijke, maar toch belangrijke overwinning", kijkt Vos terug. "Winst is een goede zet. Bij verlies hadden we in de middenmoot wezen zwemmen. Nu hebben we ons visitekaartje afgegeven en gaan we met een goed gevoel naar Laren."
Wel is Laren zaterdag de torenhoge favoriet, zegt zowel Roest als Vos. "Maar we gaan echt voetballen voor de punten", belooft Vos. "Laren heeft een goede ploeg met spelers die al lang samen spelen en meer kwaliteit hebben dan wij. Maar wij hebben een sterk collectief. Dat hebben we dit seizoen al meerdere keren laten zien."
En hoewel Laren volgens Vos fluitend kampioen gaat worden, heeft die ploeg in dit tot nog toe prille seizoen vooral mindere ploegen getroffen. "Komende zaterdag gaan we fel druk zetten, volle bak. Het wordt sowieso een beladen wedstrijd. Tussen Laren en Blaricum en ook Eemnes is er altijd een bepaalde strijd. Er staat prestige op het spel. Veel jongens kennen elkaar al van school, ikzelf ken Fred Roest goed. Wat de doorslag zal geven is de individuele kwaliteit van Laren tegen het collectief van BVV."
Vos is blij als zijn team dit seizoen een periodetitel weet te halen waarmee het zicht heeft op promotie richting de derde klasse. Roest wil zo snel mogelijk kampioen worden, maar dan moet zijn ploeg wel scherp blijven. "We moeten gedisciplineerd blijven voetballen. Soms zie je dat we met z'n allen naar voren rennen en er maar één speler achter blijft staan. Tegen mindere teams kan dat nog, maar er zijn ook teams in deze afdeling die wel kunnen voetballen. Tot nu toe ben ik wel tevreden. Je ziet dat we niet verslappen en elke keer weer een doelpunt willen maken. Ik win ook liever met 9-0 dan met 8-0. Je zal dat ene doelpunt aan het einde van de rit maar net tekortkomen. En ik denk dat deze ploeg goed genoeg is voor de derde klasse."
De wedstrijd van zaterdag tussen Laren'99 en BVV'31 begint om 14.30 uur.

Bij Laren loopt veel individuele kwaliteit rond.