VVD wil extra koopzondagen supermarkten

Laren De VVD-fractie Laren dient 1 november tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in voor een eenmalige verruiming van de openingstijden van de supermarkten op zondag 24 en 31 december.

Volgens fractievoorzitter Désirée Niekus vallen de kerstdagen en oudejaarsdag ongunstig uit voor met name de supermarkten.
Op de bewuste zondagen mogen de supermarkten al open zijn van 12.00 tot 18.00 uur, maar omdat er grote drukte wordt verwacht, vraagt de VVD of de supers die dagen tussen 08.00 en 18.00 uur de deuren mogen openen. "Wij vrezen dat de gebruikelijke openingstijden onvoldoende zullen zijn om alle klanten te kunnen voorzien van hun versproducten."


Brandweer rukt uit naar gaslek op Graafland

Laren De brandweer van Laren is maandagavond even na kwart over zeven uitgerukt naar een gaslek op de Graafland.

Een voorbijganger ontdekte het lek en belde meteen de brandweer.
"Het was een klein lek bij de wegwerkzaamheden op de hoek Graafland/Eemnesserweg. Het ligt daar helemaal open", meldt een brandweerman. "Het is niet bekend hoe lang het lek er al was." Netbeheerder Liander heeft de lekkage verholpen.


Belg parkeert Mercedes op vangrail

Eemnes Een Belgische automobilist is afgelopen vrijdagmiddag in slecht weer op knooppunt Eemnes gecrasht. De chauffeur 'parkeerde' zijn gehuurde Mercedes op de vangrail. Hij kwam met de schrik vrij.