Spoedzaak over Het Huis van Eemnes

Vervolg van de voorpagina

Daarom is de situatie urgent en moet de Raad nu alvast beslissen over mogelijke schorsing van het plan. Het algemeen belang zal daarbij zwaar wegen en dus lijkt de kans op schorsing van het plan klein. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het huidige multifunctionele centrum De Hilt te klein voor sportactiviteiten. Het Huis van Eemnes wordt anderhalf keer zo groot.

Gebrek

De raadsvoorzitter constateerde wel alvast een gebrek in het plan. Voor de horeca die in het nieuwe pand komt, is geen maximum aan vierkante meters in het plan vastgelegd. In principe kan het hele pand met horeca worden volgepropt, ook al is dat niet de bedoeling van het college en de gemeenteraad. Wethouder Rood erkende dat dit gebrek moet worden hersteld.

Uitspraak

Of dit gebrek ook leidt tot schorsing van het bestemmingsplan is nog de vraag. De Raad doet binnen twee weken uitspraak over het schorsingsverzoek.


Expositie Bob ten Hoope in gemeentehuis

Blaricum In het gemeentehuis Blaricum wordt door de kunstcommissie een tentoonstelling ingericht die een prachtige dwarsdoorsnede van het oeuvre van Bob ten Hoope laat zien.

De tentoonstelling wordt donderdag 9 november om 20.00 uur - tijdens de Nationale Kunstweek - geopend door burgemeester Joan de Zwart-Bloch. Bij de opening geeft kunsthistorica Diana Kostman een lezing over het leven en oeuvre van Bob ten Hoope.

Bijwonen?

Wie de feestelijke opening en lezing wil bijwonen, kan zich tot 3 november aanmelden bij martina.taris@belcombinatie.nl.