Visser wil schorsing Huis van Eemnes

Eemnes De Raad van State moet het bestemmingsplan voor Het Huis van Eemnes schorsen om te voorkomen dat de bouw al Europees wordt aanbesteed. Dat eiste omwonende Bert Visser maandag tijdens een spoedzitting bij de Raad in Den Haag.

door Adrie van der Wel

Volgens Visser wil het gemeentebestuur van Eemnes volgende maand al starten met de aanbesteding van het multifunctionele cultuur- en sportcentrum. Als dat gebeurt, is er geen weg meer terug en zal belangrijk openbaar groen aan de Noordersingel bij SV Eemnes verdwijnen. Hij stelde dat het besluit over Het Huis van Eemnes moet worden overgelaten aan een nieuwe gemeenteraad.

De bij de zitting aanwezige wethouder Niels Rood voelt daar niets voor. Hij zegt dat er liefst acht maanden is vergaderd over Het Huis van Eemnes en dat is meer dan genoeg. De tegenstanders willen volgens hem tijdrekken tot na de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart volgend jaar.

Maar het gemeentebestuur wil na de lange periode van besluitvorming juist zo snel mogelijk aan de slag. Het college wil zelfs niet wachten totdat de Raad van State over ongeveer een half jaar met een definitief oordeel komt over het bestemmingsplan.

3