Pepeyn Brinkman, afdelingschef Boni (l) Jan Stern (coördinator voedselinzamelingsactie).
Pepeyn Brinkman, afdelingschef Boni (l) Jan Stern (coördinator voedselinzamelingsactie). Foto: PR

Voedselinzamelingsactie in de Boni

Eemnes Jan Stern uit Eemnes organiseert zaterdag 4 november een voedselinzamelingsactie voor de hulporganisatie 'Dorcas' bij supermarkt de Boni in Eemnes.

Stern is verbonden aan de Evangelische Gemeente Eemnes. "Ik wil samen met andere leden van onze kerk er zijn voor mensen die onze hulp hard nodig hebben", aldus de Eemnesser.

Natuurramp

De actie is onder andere bestemd voor voedselhulp aan vluchtelingen. "Wereldwijd zijn zestig miljoen mensen op de vlucht, waarvan de helft kinderen. Ontheemd verblijven zij in hun kapotgeschoten land of wonen ze in tentenkampen die om het land heen liggen."
Dorcas biedt ook voedselhulp bij natuurrampen, zoals recent na het orkaangeweld. "Verder is de hulporganisatie volop bezig met projecten in Afrika en Oost-Europa om de allerarmsten te helpen om zelfstandig hun inkomen te gaan verdienen."

Kant-en-klaar

Het is de vierde keer dat de actie in Eemnes wordt gehouden. Stern hoopt dit jaar 130 pakketten te verzamelen. De actievoerders hebben het makkelijk gemaakt door al kant-en-klare pakketten samen te stellen. Bij het voedselschap staan kleine 'smulpakketten' met allemaal lekkere dingen voor kinderen erin. Daarnaast complete, grote voedselpakketten met verschillende producten. Tevens staat er een collectebus zodat degenen die haast hebben ook kunnen meedoen.