Micky Adriaansens (r) en waarnemend burgemeester Rinske Kruisinga.
Micky Adriaansens (r) en waarnemend burgemeester Rinske Kruisinga. Foto: Bob Awick

Erepenning voor Micky Adriaansens

Laren Een feestelijk moment zondagmiddag op de Larensche Mixed Hockey Club (LMHC) aan de Eemnesserweg. Micky Adriaansens (53) kreeg uit handen van waarnemend burgemeester Rinske Kruisinga de erepenning van de gemeente Laren. Het is voor de in september vertrokken LMHC-voorzitter een waardering voor haar tomeloze inzet voor de hockeysport.

Adriaansens woont in Blaricum en werd in juli 2012 - op een zeer moeilijk moment in het bestaan van de hockeyclub - voorzitter van LMHC. Bestuurlijk en financieel waren er grote knelpunten die tot onrust bij de leden zorgden.

Familieclub

'Door haar bindende persoonlijkheid bracht zij partijen samen en werden verschillen in standpunten overbrugd. De Blaricumse wist de onrust uitstekend om te buigen tot de huidige status van LMHC: een familieclub die ook topsport hoog in het vaandel heeft staan', luidt de motivering van de commissie die de erepenning heeft toegekend.

Groei ledenaantal

'Onder leiding van Adriaansens werden breedte- en tophockey verder gecombineerd en geïntegreerd. LMHC werd een vereniging voor alle bevolkingskringen. Ze speelde in op de veranderende behoeften van leden, ouders van leden en sponsoren. Zodoende groeide het aanzien van de club en werd het ledenaantal van 1500 bereikt (zo’n 1000 jeugd- en 500 seniorenleden)', gaat de motivatie verder.

Bindend

'Geconcludeerd kan worden dat mevrouw Adriaansens met succes de kar getrokken heeft om LMHC uit het dal te halen en te maken tot een hockeyclub met een belangrijke sportieve, sociale en bindende rol in de Laarder gemeenschap'.