BVV'31 liet aan het Schuilkerkpad in Laren drie punten liggen.
BVV'31 liet aan het Schuilkerkpad in Laren drie punten liggen. Foto: Bob Awick

SV Laren'99 wint streekderby tegen BVV'31 met 5-0

Laren De streekderby tussen SV Laren'99 en BVV'31 is met 5-0 gewonnen door Laren'99. "Ik denk dat dit de juiste uitslag was", zegt BVV'31-trainer Bart Vos daags na het duel.

Maar tevreden over het resultaat is hij niet. "Je wilt natuurlijk graag winnen." De BVV-trainer hoopte op een stuntje. "Maar eerlijk is eerlijk: Laren is beter en verder als team."

Zeer slordig

SV Laren'99-trainer Fred Roest was alleen content met de behaalde drie punten. "Maar we hebben de slechtste wedstrijd van het seizoen gespeeld", zegt hij. "Over het getoonde spel ben ik totaal niet tevreden. Zeer slordig en niet met de juiste instelling aan de wedstrijd begonnen. Hierdoor hebben we in het begin van de wedstrijd zelfs kansen tegen gehad."

Terechte winnaar

Dat laatste beaamt Vos: "Wij hadden de eerste tien minuten twee hele goede kansen. Maar toen Laren na vijftien minuten heel snel twee doelpunten scoorde, was het voor ons over. We hebben geprobeerd en geknokt, maar het stuntje bleef uit. Laren is de verwachte en terechte winnaar."
BVV'31 eindigde de strijd overigens met negen man na een directe rode kaart en omdat een speler na een blessure niet meer vervangen mocht worden.

'We hebben geprobeerd en geknokt, maar het stuntje bleef uit'

Vos benadrukt dat hij met een hele dunne selectie werkt. "Vergeet niet dat ik maar vijftien man heb voor het eerste elftal. En geen vaste keeper. Dus is het lastig om dingen te trainen. Laren heeft een selectie met meer dan dertig man, waardoor je dus op meer dingen kunt trainen en je hebt concurrentie zodat elke speler scherp blijft."

Top 4-plek

De BVV-trainer denkt dat zijn team - na het duel tegen Laren'99 - wel de twee sterkste tegenstanders uit de klasse heeft gehad. "Dus proberen we nu puntjes te gaan halen en voor een top-4-plek te gaan."

Laren blijft de nummer-1-positie in het klassement behouden. BVV'31 staat op een vijfde plek op de ranglijst, maar heeft net als FC Weesp (plek 2) vijf wedstrijden gespeeld. De nummer drie (SV Diemen) en vier (TOG 1) hebben allebei zes wedstrijden achter de rug.
BVV'31 treedt zaterdag 4 november in een thuiswedstrijd aan tegen NVC uit Naarden. Laren'99 speelt weer op 18 november (thuis) tegen SC Overamstel, Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur. De Laarders spelen op 25 november in Weesp tegen de belangrijkste concurrent FC Weesp (14.00 uur). Dan wordt duidelijk hoe de krachtverhoudingen werkelijk zijn.