Vivium start samenwerking met Dinst

Laren Vivium Zorggroep is een samenwerking gestart met sociale onderneming Dinst. Dinst biedt alle vormen van dagelijkse of wekelijkse ondersteuning, begeleiding en gezelschap in en rondom het huis.

Eén vertrouwd gezicht aan huis. Persoonlijk en op maat. Zodat senioren langer thuis kunnen blijven wonen, ook wanneer zij ouder worden.

Tot een aantal jaar geleden rekenden mensen vooral op de overheid in wat er wel en niet geregeld kon worden. Nu kijken steeds meer senioren, vaak samen met hun kinderen, ook naar andere mogelijkheden.

Mariette Keijser, raad van bestuur Vivium: "Ik ga af en toe met een van onze wijkverpleegkundigen mee de wijk in. En dan hoor ik dat mensen echt heel graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Je wilt als organisatie alle services kunnen leveren om mensen hierbij te ondersteunen: van thuiskapper tot diensten en medische zorg aan huis door onze wijkteams. We beginnen de samenwerking in de regio Blaricum, Eemnes en Laren. Mensen zijn volgens mij het allergelukkigst als ze hun hobby's kunnen blijven uitoefenen en hun passie kunnen blijven volgen."

Olivier Coops, oprichter van Dinst: "Senioren en mantelzorgers durven niet altijd om hulp te vragen. Ondersteuning wordt soms als vanzelfsprekend beschouwd. Maar het is tegenwoordig vaak lastig om zorg te combineren met werk en het eigen gezin. Met Dinst willen we voorkomen dat de familierelatie onder druk komt te staan door een goede persoonlijke service te bieden door een Dinstverlener. Iemand waar je van op aan kunt en met wie je een langetermijnrelatie opbouwt. Dinst biedt met een zorgvuldig geselecteerde Dinstverlener dagelijkse ondersteuning én gezelschap, persoonlijk én op maat. Het gaat bijvoorbeeld om samen een wandeling maken, samen koken, huishoudelijke ondersteuning of begeleiding naar de huisarts. De komende maanden kijken we samen vanuit de inhoud wat we in de BEL-regio kunnen bereiken. Als dit een succes blijkt, gaan we bepalen hoe we verder gaan."

Dinst is zaterdag 11 november tussen 10.00 en 13.00 uur aanwezig op de Open Dag Zorgeloos wonen in Vivium Johanneshove in Laren.