Vervolg VP grenspaal

Blaricum In het begin van de 20ste eeuw zijn er tussen Huizen en Blaricum betonnen grenspalen geplaatst op de punten waar de grens een bocht maakte. Dit om de grens nauwkeurig aan te geven.

In het begin van de jaren 70 zijn deze palen verwijderd in verband met de bebouwing van de Oostermeent. De grenspalen zijn toen opgeslagen op de toenmalige Blaricumse gemeentewerf. In de loop der jaren zijn er voor deze grenspalen nieuwe bestemmingen gezocht. Denk aan de grenspaal op het burgemeester Tydemanplein en aan de grenspaal op de rotonde aan de Aristoteleslaan-Floris V Dreef. De laatste grenspaal heeft nu een mooie plaats bij de net geopende kinderboerderij De Warande, exact op de grens van beide gemeenten.


In dialoog met mantelzorgers

Laren Versa Welzijn organiseert donderdag 30 november van 19.30 tot 21.00 uur een dialoog in het Brinkhuis in Laren, waarbij mantelzorgers met elkaar in gesprek kunnen gaan en hun ervaringen kunnen delen.

Sociaal werker Carla Resing van Versa: "Het delen van ervaringen gebeurt in de vorm van de Waarderende Dialoog, onder leiding van ervaren gespreksbegeleiders van Zorg Verandert." Deelname is kosteloos.

Aanmelden kan door vóór 15 november een e-mail te sturen naar cresing@versawelzijn.nl onder vermelding van 'dialoog op 30 november'. Bellen kan ook: 06-31995656.


Rouwcafé Gooi en Eemland

Eemnes Het Rouwcafé Gooi en Eemland is zondag 19 november open van 13.30 tot 16.00 uur.

Janet Molenwijk is aanwezig om met deelnemers een steen te vilten. Voor deze creatieve, maar helende manier om uiting te geven aan verlies en rouw, dient men zich wel vooraf op te geven. Er is plaats voor tien deelnemers. Aanmelden bij rouwcafehumanitaseemland@gmail.com.

Er is ook gelegenheid om mee te lopen met een wandeling voor wie niet wil vilten. De toegang is gratis.