Ineke (l) en Yvonne bij de levensgrote foto's.
Ineke (l) en Yvonne bij de levensgrote foto's. Foto: Y@I Pictures

Markante Laarders levensgroot in beeld

Een expositie met portretten van markante inwoners van Laren is tot en met 9 december te zien in het Brinkhuis aan de Brink 29.

Laren Yvonne Verburg en Ineke Vaasen hebben van vijftien markante Laarders portretfoto's gemaakt.

"Deze inwoners hebben een bijzondere staat van dienst met een kleine of grote bijdrage aan de Larense gemeenschap en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden", zeggen de dames van Y@I Pictures. "Wij hebben hen in hun eigen omgeving vastgelegd, samen met hun passie, liefde of hobby, en allemaal met een florale toevoeging."

De naam Y&I Pictures refereert aan de initialen van de fotografen Yvonne en Ineke. Deze naam heeft een tweede betekenis: You & I. Samen sterk!

Gewaagd

"Wij hebben elkaar door het Brinkhuis leren kennen. We zijn daar beiden als vrijwilliger gaan werken en daar ontdekten we onze gezamenlijke passie: het fotograferen. Aangemoedigd door Christien Kuysters, voormalig directeur van het Brinkhuis, ontstond hier het plan om samen Laarders te gaan fotograferen. Niet alleen om een portret te maken, maar ook om er iets aan toe te voegen met het door Bloemerich ontworpen bloemwerk. Wij bleken aan elkaar gewaagd en versterken elkaar en ons werk." Op vele vlakken, zo weten ze inmiddels.

De vijftien portretten van deze Markante Laarders worden tot en met 9 december levensgroot geƫxposeerd in de (h)Artgalerij in het Brinkhuis. "Wij hebben met heel veel plezier deze portretten gemaakt en hebben genoten van de verhalen en de gastvrijheid van onze modellen. Wellicht krijgt deze serie een vervolg."

'Wij bleken aan elkaar gewaagd en versterken elkaar en ons werk'

Om een indruk te krijgen wat zich achter de schermen heeft afgespeeld tijdens de fotosessies is er een fotoboekje '15 Markante Laarders' samengesteld. Bestellen? Ga dan op www.fotoyvon.com of www.bloemerich.nl.

Hanny Wouters van Esterik.
Sean William Bogaers.