Drukte bij EHBO-post Wolfskamerloop

Eemnes Het zeskoppige EHBO-team van Eemnes heeft het zondag druk gehad bij de Wolfskamerloop.

De EHBO-ers moesten maar liefst acht slachtoffers behandelen. Waarom er dit jaar meer mensen hulp nodig hadden, is niet duidelijk. "De afgelopen edities van deze loop verliepen vrijwel ongevalsvrij. De meeste gewonde renners hadden hun enkel verzwikt. Die werden allemaal gekoeld en verbonden." Eén slachtoffer werd door wedstrijdarts Alexander Pluim Mentz doorverwezen naar de huisartsenpost.


Brandweer rukt uit voor brand
in schoorsteen

Blaricum De brandweer moest zondagmiddag om even voor kwart voor vijf in actie komen voor een schoorsteenbrand in een woning aan het Loverpad.

Een hoogwerker werd ingezet om bij de schoorsteen te kunnen komen. Nadat het vuur gedoofd was, werd de schoorsteen door de spuitgasten geveegd.


Portugees veroorzaakt oliespoor

Laren Een Portugese toerist die onderweg was naar de Opzetter in de Bijvanck, is zaterdagmiddag in Laren verdwaald.

Zoekend naar het juiste adres crashte de chauffeur op de Jagersweg met zijn wagen op een verkeersheuvel. Hierbij raakte het carter lek. In de paniek die daarop volgde, reed de man een oliespoor van wel honderd meter lang. Een voorbijganger schoot de man te hulp. De brandweer heeft het spoor gewist en de politie heeft de gegevens van de Portugees genoteerd.