Oratorium van Bach in basiliek

Laren Het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach is op woensdag 13 december om 20.00 uur te beluisteren in de St. Jansbasiliek.

Onder leiding van de internationaal gerenommeerde dirigent Ed Spanjaard brengt de Stichting Laren Klassiek in een eigen productie een keur van meer dan talentvolle Nederlandse solisten zoals sopraan Selma Harkink, countertenor Dave ten Kate, Maarten Brand (musicoloog), tenor André Post en Wybe-Pier Cnossen (bariton). De solisten worden begeleid door Camerata Particolare.

'Oratorium' schreef Bach in december 1734 op de partituur van zes verzamelde cantates. Daarmee maakte hij duidelijk dat hij ze als een eenheid zag, hoewel ze bedoeld waren voor verschillende zon- en feestdagen rond kerst en nieuwjaar. Elke cantate werd afzonderlijk uitgevoerd op de daarvoor bestemde feestdag, maar Bach stond in Leipzig onder druk en putte voor zijn Weihnachtsoratorium rijkelijk uit zijn feestcantates voor koningen, keurvorsten en andere hoogwaardigheidsbekleders aan het Saksische hof. Het is mede daarom dat de muziek van Bachs kerstcantates iedereen zo direct aanspreekt, gelovig of niet-gelovig.

Tickets à 59,50 euro (1ste rang) en 49,50 euro (2de rang) kunnen besteld worden via de Nationale Theater Kassa, 0900-9203. Prijzen zijn inclusief programmaboekje, pauzedrankje en 2,50 euro administratiekosten. Voor meer informatie: www.larenklassiek.nl.


Cabaret in Theater aan
de Brink

Laren De autistische cabaretier Fabian Franciscus speelt vrijdag 17 november om 20.15 uur zijn voorstelling 'Vlafeest' in het Brinkhuis aan de Brink 29. Kaarten kosten 15 euro.

Hij vertelt over hoe hij steeds beter kan doen alsof hij minder last heeft van autisme. Behalve als hij moe en zichzelf is dan. Behoudens die momenten lukt dat met vallen en opstaan eigenlijk ook wel telkens ietsje beter. Dit levert een zeer humoristische voorstelling op over hoe hij zich verhoudt tot de maatschappij. O ja, ook zal er natuurlijk over vla worden gesproken. Op een strikt fatsoenlijke manier uiteraard, dat wel.