Blauwe zone in Oude Dorp definitief

Blaricum De proef met de blauwe zone in het Oude Dorp wordt definitief. Aan de gemeenteraad wordt op 28 november gevraagd in te stemmen met een uitbreiding van twintig parkeerplaatsen tegenover Bellevue.

Voor deze uitbreiding is 85.000 euro in de begroting gereserveerd.
Wethouder Boersen is blij met de realisatie van de blauwe zone en de positieve uitslag van de evaluatie. "Het blijkt dus te werken en daar ben ik, na alle energie die we erin hebben gestoken, erg blij mee."
Niet iedereen was even blij met het nieuwe parkeerbeleid, maar uit de evaluatie blijkt dat nu bijna iedereen tevreden is. "Er is altijd wel ergens een plek vrij", zegt Boersen. "Met name de ondernemers zijn erg enthousiast en voor hen was het ook bedoeld." De automobilisten zijn inmiddels ook gewend aan de nieuwe parkeerregels.
In de definitieve situatie blijft de parkeerduur anderhalf uur. Bekeken wordt nog of de blauwe zone met verf of blauwe klinkertjes wordt aangegeven.
De gemeente Blaricum hanteert sinds twee weken ook een zerotolerancebeleid voor foutparkeerders op andere plekken. De BOA's hebben de opdracht gekregen foutparkeerders direct te bekeuren en niet meer te waarschuwen. Dit geldt voor alle plekken waar het verboden is te parkeren, zoals bijvoorbeeld op de stoep. "Vooral bij het Kruidvat gebeurt dit veel", aldus Boersen. Met deze aanpak wil de gemeente gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers minimaliseren.