Tergooi start met nieuw schouder- en elleboogcentrum

Blaricum Na een succesvolle pilot start Tergooi op 3 november op locatie Hilversum met een nieuw schouder- en elleboogcentrum. Het centrum biedt gespecialiseerde zorg aan patiënten met acute en chronische aandoeningen aan schouder en elleboog.

In het centrum worden patiënten met acute en chronische letsels behandeld. Tot de acute letsels behoren trauma's (breuken) en sportletsels aan schouder en elleboog en chronische aandoeningen zoals bijvoorbeeld artrose en instabiliteit.

Orthopeed, traumachirurg, radioloog en fysiotherapeut werken samen in het Schouder- en Elleboogcentrum van Tergooi.

Accurater

Door schouder- en elleboogzorg vanuit één centrum aan te bieden kunnen patiënten sneller en accurater worden behandeld. In het centrum staat het one-stop-shop-principe centraal. Op één dag vinden verscheidene onderzoeken plaats.

Binnen één week

Zij kunnen vaak binnen één week terecht. Een röntgenfoto, echografie of MRI scan kan indien nodig direct op dezelfde dag als het eerste consult worden gemaakt.

De uitslag van de foto en het behandelplan worden dan direct besproken. Alle andere vormen van diagnostiek, zoals een CT-scan, zijn ook beschikbaar.

Ambitie

De orthopeden en initiatiefnemers van het schouder- en elleboogcentrum, Maarten de Vos, Roeland Riedijk en Reinder Wolvius, hebben de ambitie om hét specialistische centrum van Midden-Nederland te worden voor mensen met schouder- en elleboogklachten.