Mark de Haas verlaat de Gooise Scholen Federatie.
Mark de Haas verlaat de Gooise Scholen Federatie. Eigen foto

Nieuwe uitdaging voor Mark de Haas (GSF)

Laren Bestuurder Mark de Haas (54) verlaat per 5 maart 2018 de Gooise Scholen Federatie. Hij gaat aan de slag als senior consultant bij BMC-Advies.

De Hilversummer is na ruim negen jaar onderwijsbestuur toe aan een nieuwe uitdaging en brengt in zijn nieuwe functie zijn bestuurlijke ervaring in bij het adviseren van onderwijsinstellingen.

De Haas is vanaf augustus 2008 werkzaam als lid van het college van bestuur van de Gooise Scholen Federatie (GSF). Als bestuurslid van de GSF is hij verantwoordelijk voor financiƫn, huisvesting, ICT en de ondersteuning van de scholen. Ook is hij voorzitter van de Kring van Schoolleiders in het Gooi.

Zonnepanelen

In de afgelopen jaren heeft De Haas voor de Gooise Scholen Federatie enkele grootschalige huisvestingsprojecten gerealiseerd, zoals de nieuwbouw van de Gooise Praktijkschool, de sporthal van het Vechtstede College en de revitalisatie van Huizermaat. Ook de plaatsing van zonnepanelen op alle schoolgebouwen van de GSF is onder zijn verantwoordelijkheid tot stand gekomen. Tevens heeft de GSF flinke stappen genomen op het gebied van ICT en is de financiƫle bedrijfsvoering van de organisatie op orde.

Robert-Jan Simons (voorzitter raad van toezicht) en Kees Elsinga (voorzitter college van bestuur) betreuren het vertrek van De Haas, maar respecteren zijn besluit. In februari zal de GSF op passende wijze afscheid nemen van De Haas.
In de Gooise Scholen Federatie werken acht scholen voor voortgezet onderwijs samen in de regio Gooi en Vechtstreek. Met ruim zevenduizend leerlingen en achthonderd medewerkers is de GSF een van de grootste onderwijsinstellingen in de regio.