RvS verklaart hoger beroep zonneveld ongegrond

Eemnes Het beroep dat was ingesteld tegen het bestemmingsplan voor het zonneveld in de driehoek Wakkerendijk/Eikenlaan/A1 is door de Raad van State ongegrond verklaard, dat heeft de gemeente Eemnes in een persverklaring laten weten.

De reden hiervoor was omdat tegen het gecorrigeerde bestemmingsplan, dat de gemeenteraad in juli vaststelde, geen zienswijze was ingediend. Ook tegen de bouwvergunning is geen bezwaar gemaakt.

Daarmee is de weg definitief vrij voor plaatsing van circa 13.000 zonnepanelen door KiesZon. Stedin zal de benodigde aansluitingen realiseren. De verwachting is dat het zonneveld in de eerste helft van volgend jaar in gebruik kan worden genomen.

Frank Heijckmann, algemeen directeur van KiesZon: "Deze uitspraak was natuurlijk verwacht, maar het is goed dat we nu officieel een onherroepelijk bestemmingsplan hebben. Met dit veld kunnen we stroom opwekken voor zo’n duizend huishoudens en een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstellingen in het klimaatbeleid van Eemnes."
Niels Rood, wethouder Klimaatbeleid, vult aan: "Nu de procedures achter de rug zijn, is het tijd voor de echte werkzaamheden. Ik ben nog in overleg met KiesZon of de zonnepanelen anders opgesteld kunnen worden, namelijk in een oost-westopstelling. Dan wordt op dezelfde oppervlakte voldoende zonnestroom opgewekt voor achttienhonderd huishoudens.”


BVV'31 wint met grote cijfers van NVC

Blaricum Het eerste elftal van BVV'31 heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NVC uit Naarden het doelsaldo flink opgeschroefd.

De Blaricummers wonnen het duel met 15-0. "Wel lekker na de kater tegen Laren", zegt hoofdtrainer Bart Vos. "Maar dit is weer het andere uiterste. Goed voor het doelsaldo, maar echt leuk is het niet. Al kun je beter met 15-0 winnen dan verliezen." Doelpunten waren er van Karim Hamouti (7x), Jeffrey Mirrer (6x) en Martijn Dieterman (1x). De vijftiende treffer kwam van een NVC-speler.