Opnieuw wisselvallig, minder koude nachten

De week begon met een winterse speldenprik met de eerste nachtelijke vorst van het seizoen, maar een vroege winterse periode lijkt onwaarschijnlijk. Vanaf donderdag veroorzaken uitlopers van depressies wisselvallig weer met geleidelijk aan ook een straffe wind. De temperatuur stijgt enkele graden. Vanaf zondag vloeit polaire lucht het Noordzeegebied binnen. Het wordt dan iets kouder met enkele buien.

Donderdag en vrijdag

In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 2 à 3 graden. Overdag wordt het 10 graden. Af en toe schijnt de zon, maar meestal overheerst de bewolking. In de loop van vrijdag neemt de kans op regen toe. De zuidwestenwind wakkert aan tot (vrij) krachtig en ruimt naar west. De nachtelijke minima liggen rond 7 graden. In de middag wordt het 11 à 12 graden.

Het weekeinde

Zaterdag overdag is er vrij veel bewolking. Er kunnen enkele buien vallen. Het wordt 9 graden. Ook zondag is het onbestendig met kans op enkele buien. In de nacht daalt het kwik naar 3 à 4 graden. Overdag wordt het 7 of 8 graden. Het voelt in het weekeinde nogal guur met een matige tot krachtige wind tussen west en noordwest.

Weetje

November is een overgangsmaand. Soms kan het al winters koud zijn. Tussen 1 en 10 november 1980 vroor het elke nacht tussen -1 en -7 graden. Op 3 november 1980 bleef zelfs overdag de temperatuur onder nul. Dat was recordvroeg. Daarentegen kan het ook nog aangenaam, zelfs bijna nazomers, zacht zijn. Tussen 1 en 10 november 2015 werd het dagelijks tussen de 15 en 20 graden.