Sinterklaas op 25 november in Eemnes

Eemnes Sint Nicolaas komt zaterdag 25 november naar Eemnes. Met de boot vaart hij over de Eemnesservaart richting het evenementenplein, alwaar het Spaanse gezelschap rond 13.00 uur wordt opgewacht en feestelijk ontvangen door de Pietenband en Danspietjes.

Op het bordes van restaurant Het Oude Raadhuis verwelkomt burgemeester Roland van Benthem de sint en worden sinterklaasliedjes gezongen.

Kom verkleed

Vervolgens vertrekt Sinterklaas in een open limousine naar winkelcentrum De Minnehof en de Pietenband gaat mee. Alle kinderen worden opgeroepen om verkleed als sint of piet in de optocht mee te lopen, achter de muziek aan. Daarmee zijn prijzen te winnen. Deze worden bij het winkelcentrum uitgereikt.

De Hilt

Vanaf circa 14.30 tot 16.30 uur mogen de kinderen tot en met 6 jaar bij Sinterklaas op schoot in sportcentrum De Hilt aan de Hasselaarlaan 1c.


Dijksound doet ook mee aan Grote Clubactie

Eemnes Popkoor Dijksound doet ook mee aan de Grote Clubactie. De verdiensten worden ingezet voor benefietoptredens.

Peter Oosting, actiecoördinator van het Eemnesser popkoor: "Dit jaar hopen wij met de opbrengst extra zanglessen voor het koor te realiseren. Maar nog belangrijker: we willen graag nog vaker gratis optreden voor maatschappelijke organisaties of goede doelen. Voor onze kosten van die gratis optredens kunnen wij de steun van onze omgeving dus goed gebruiken."

Digitaal

Een lot kost 3 euro, waarvan 80% direct naar de club gaat. De leden van het popkoor gaan niet langs de deuren, maar gaan digitaal zo veel mogelijk loten verkopen. Via www.clubactie.nl/actie/PopkoorDijksound kunnen mensen die Dijksound willen steunen loten kopen. De link is ook te vinden op www.dijksound.nl.

De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 13 december 2017. Vanaf 14 december staat de trekkingsuitslag op clubactie.nl.