Overval op woning St. Janstraat

Vervolg VP De Huizer verdachte werd op 18 mei aangehouden voor een andere zaak. In juni, na de uitzending van 'Opsporing Verzocht' waarbij een foto werd getoond van die twee uur na de overval, gemaakt bij een pinautomaat in Huizen in het winkelcentrum in de wijk Bovenmaat, kon hij aan de overval worden gelinkt.

Ook werden er in de woning van de verdachte gestolen spullen aangetroffen.
Een tweede verdachte is nog voortvluchtig. Justitie heeft echter wel iemand in het vizier. Ook heeft ze uit tapgesprekken kunnen opmaken dat de moeder van de 18-jarige kennis heeft over de tweede dader. Justitie hoopt dat deze verdachte voor de zitting van 6 februari opgepakt wordt. Of beide strafzaken tegelijkertijd kunnen worden behandeld, is niet duidelijk.


Oplichter blijft komende twee weken in de cel

Laren De 30-jarige man die de afgelopen periode meerdere mensen in 't Gooi oplichtte en vrijdag werd opgepakt, zit voorlopig nog vast. Maandag bepaalde de rechter-commissaris dat de Hilversummer sowieso nog twee weken in de cel blijft.

Met de arrestatie van vrijdag denkt de recherche zeker acht aangiften van oplichting te kunnen oplossen. De afgelopen tijd kreeg de politie veel meldingen en aangiften uit Hilversum, Laren, Blaricum, Bussum en Huizen over een man die aan de deur om geld vroeg. Hierbij werden verschillende verhalen gebruikt. De ene keer was het een smoes dat hij een buurtbewoner was die zichzelf had buitengesloten. Er werd vervolgens om geld gevraagd voor een treinkaartje zodat hij een reservesleutel bij familie kon ophalen. Andere keren vroeg de man om geld voor een taxi of benzine. Het ging om bedragen van 5 tot 40 euro. Eerder deed de politie een oproep aan slachtoffers om aangifte te doen. Daarbij werd gemeld dat de Hilversummer als verdachte al wel in beeld was, maar nog niet aangehouden. "Onderzoek kost tijd", is de uitleg van het korps. "Aangiften en meldingen worden zorgvuldig nagelopen, waarbij aanwijzingen en bewijs worden verzameld. Dit alles is nodig om tot een goed dossier te komen." Vrijdag kon de verdachte op heterdaad in Hilversum worden aangehouden.