Eemnes plaatst korven voor afgevallen blad

Eemnes De BEL Combinatie heeft verspreid in de kom van Eemnes twintig bladkorven geplaatst.

De korven blijven staan tot de derde week van december. Alleen bladafval (dus geen zwaarder tuinafval) mag in deze korven worden gedaan. De fractie van Dorpsbelang had op deze service aangedrongen. "De hoop is dat de inwoners de bladkorven alleen gebruiken voor blad, omdat anders onnodig hoge kosten gemaakt moeten worden", aldus het college van burgemeester en wethouders.


Kosten van watergebruik gaan omlaag

Eemnes Waterleidingbedrijf Vitens draait al enkele jaren goed. Conform de wetgeving worden de positieve resultaten vertaald naar lagere tarieven voor de consument.

In 2018 daalt het variabele tarief voor kleinverbruik van 0,63 eurocent naar 0,57 eurocent per m³ en het vastrecht van 45 euro naar 43 euro. Een gemiddeld huishouden (verbruik 110 kubieke meter water) betaalt daardoor 105 euro. Dat is 8,60 euro minder dan in 2016 en 2017. Het uitgekeerde dividend dat in de gemeentekas vloeit is lager dan vorig jaar.


BVV'31 pakt punten tegen Real Sranang

Blaricum Het eerste elftal van BVV'31 onder leiding van Bart Vos heeft zaterdag drie punten gepakt tegen Real Sranang.

Doelpunten waren er van Dennis van der Horst en Jay Meijer.
Trainer Vos spreekt van een dramatisch slechte wedstrijd. Ook was het veld slecht en kwam de scheidsrechter een half uur te laat. "We zijn niet in de problemen gekomen, maar het spel was slecht. Real heeft geen kans op doelpunten gehad, terwijl wij er wel vier of vijf hadden kunnen maken. Het enige positieve waren de winst en de Surinaamse broodjes."
Volgende week zou BVV'31 volgens schema tegen 't Gooi moeten spelen, ware het niet dat die uit de competitie is gestapt. "We moeten proberen de laatste drie wedstrijden voor de winterstop te winnen. Dan doen we goede zaken", zegt Vos.