Appartementen op plek Rabo

Laren De Rabobank aan de Burg. van Nispenstraat gaat tegen de vlakte.

De gemeente Laren wil toestemming geven voor de bouw van achttien appartementen, waarvan vier sociale huur. De doorgang naar de Johanneskerk wordt weer in ere hersteld en het beeld van de Klepperman van Elleven blijft staan.


Eemnes haalt doelstelling qua statushouders

Eemnes "We lopen mooi voor op de opgelegde doelstelling voor het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfstatus", meldt wethouder Sven Lankreijer.

In de eerste helft van het jaar kregen dertig statushouders woonruimte toegewezen. "De doelstelling was zeven en we liepen er negen achter. En nu dus veertien voor." Zelfs de doelstelling voor volgend jaar is hiermee zo goed als gerealiseerd. De statushouders wonen verspreid over het dorp. "Hetgeen we hebben toegezegd, is bijzonder goed gelukt", vult collega Jan den Dunnen aan. Niet alleen alleenstaande mannen kwamen naar Eemnes, maar er hebben ook gezinsherenigingen plaatsgevonden.

Goede buren

Alle statushouders hebben een buddy via 'Goede Buren Eemnes'. Samen zorgen zij voor de dagelijkse dingen. De gemeente heeft met Vluchtelingenwerk Huizen afgesproken dat zij per 1 januari aanstaande twee uur per week spreekuur in Eemnes gaat houden. Den Dunnen: "Dat is een wens die nadrukkelijk leefde." De meerkosten hiervoor komen voor rekening van de gemeente Eemnes.
Over de vier noodwoningen bij de katholieke kerk aan de Wakkerendijk wordt in het voorjaar van 2018 een besluit genomen. "Nu lijkt het erop dat we die niet nodig zullen hebben."