Fusie 't Laer van de baan

Laren De leden van tennisclub 't Laer hebben gestemd: 80% is voor een zelfstandige tennisclub op de Driftlaan.

De club is afgelopen zaterdag direct begonnen met een ledenwerfactie. Het doel is de daling van het aantal leden om te zetten in groei.
Nieuwe leden die zich voor 31 december nog aanmelden ontvangen een vroegboekkorting van 25 euro.


Rookmelders in kerstpakket van minima

Eemnes Zo'n 125 huishoudens in Eemnes ontvangen dit jaar twee rookmelders in hun kerstpakket. Het gaat om Eemnessers met een laag inkomen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de kerken in Eemnes.

PvdA-fractievoorzitter Wilma de Boer laat weten dat ze het fijn vindt dat de motie van haar partij tot dit resultaat heeft geleid.

Bij de rookmelders zit een brief. Hierin staat het telefoonnummer van de Brandwondenstichting vermeld. Wie moeite heeft met het monteren van de rookmelders kan dat nummer bellen. Mensen van het rookmeldersteam komen dan langs om de rookmelders op te hangen.


Aanstellen van sportcoach in de buurt

Eemnes De gemeenteraad mag in december een besluit nemen over het aanstellen van een buurtsportcoach. Dat staat in de sportnota 'Sport, Bewegen en Meedoen'.

Deze coach gaat zich vanaf 1 januari 2018 twee jaar lang in verschillende wijken inzetten voor jongeren en ouderen. Ook zorgt hij voor de invulling van het speelkwartier op de scholen of bij de voor- en naschoolse opvang. "De buurtsportcoach brengt iets aantrekkelijks. Het is dus niet een kwestie van zenden, maar brengen", aldus wethouder Jan den Dunnen.
Een andere taak van de coach is om jongeren op gezond gewicht te krijgen. Onderdeel daarvan is het verstrekken van informatie over gezond eten en gezonde snacks. Ook sportclubs worden erbij betrokken, want een kantine kan altijd gezonder.