International School Laren opent deuren in augustus 2018

Laren Een nieuwe International School, The International School Laren, opent in augustus 2018 haar deuren. Hiermee wordt een nieuwe voorziening voor bekostigd internationaal voortgezet onderwijs gerealiseerd.

De vraag naar internationaal onderwijs door expat-gezinnen in Hilversum en omgeving blijft toenemen. De International School Hilversum aan de Emmastraat is de afgelopen tien jaar sterk gegroeid en de school heeft beperkte mogelijkheden tot verdere groei. Met de realisatie van een tweede school waar internationaal onderwijs wordt geboden, wordt voorzien in een groeiende behoefte aan kwalitatief hoogstaand onderwijs voor leerlingen die in het buitenland hebben gewoond, als gevolg van de loopbaan van hun ouders of binnen nu en een paar jaar naar het buitenland zullen vertrekken vanwege het werk.
Bart van den Haak, bestuurslid van Alberdingk Thijm Scholen waar de internationale scholen deel van uitmaken: "We zijn verheugd dat we nu ook in Laren internationaal onderwijs kunnen aanbieden. We starten kleinschalig met een grade 7 Middle Years Programme van het International Baccalaureate (eerstejaars vo-leerlingen in het internationale onderwijs, red.). We realiseren daarvoor de benodigde voorzieningen op de ruime campus van Laar & Berg."
Vooralsnog biedt de International School Laren het vierjarige Engelstalige Middle Years Programme. Vanaf 2022 zal ook het Diploma Programme worden aangeboden. Tegen die tijd zal dit programma ook worden opengesteld voor de lokale leerlingen van Laar & Berg die nu het tweetalige MYP volgen en voor leerlingen van de International School Hilversum.