Connexxion weert per 1 januari 2018 contant geld uit de bus

Laren Vanaf 1 januari 2018 zullen alle bussen van Connexxion in de regio Gooi & Vechtstreek uitgerust zijn met een pinterminal. Het is dan niet meer mogelijk om een vervoerbewijs met contant geld af te rekenen.

Het weren van contant geld op de bus maakt deel uit van de landelijke afspraak binnen de ov-sector om contant geld in de bus af te schaffen vanwege incidenten in de bus. De veiligheid van reizigers en chauffeurs wordt hierdoor verbeterd. Reizigers zonder ov-chipkaart kunnen vanaf dat moment een vervoerbewijs kopen met hun bankpas of creditcard, zowel met pincode als contactloos.
In winkels en online is het al jaren de normaalste zaak van de wereld, betalen met je bankpas. Ook Connexxion maakt de overstap naar 'cashloos' betalen. Contant geld gaat de bus uit. Dat is makkelijker, sneller en veiliger en verhoogt ook het reisgemak: nooit meer de bus instappen en beseffen dat je net te weinig contant geld bij je hebt voor een kaartje.
Van de uitgevraagde alternatieve betaalwijzen (van mobiele telefoon en e-ticket tot aan pinbetaling) komt pinbetaling als beste optie naar voren, naast het gebruik van de ov-chipkaart. Daarnaast geeft een aanzienlijk aandeel van de incidentele reiziger aan een papieren kaartje te kopen omdat hun ov-chipkaart defect is, er onvoldoende saldo op staat of de ov-chipkaart vergeten is.

Saldo op de ov-chipkaart zetten, kan op verschillende manieren: via connexxion.nl/webshop, met het product automatisch opladen, bij een oplaadautomaat of bij een ophaalpunt zoals bij het apparaat in de bus. Een overzicht van deze oplaadpunten in de regio is te vinden op ov-chipkaart.nl.