Stal Heidehoek weer open

Vervolg VP Het management op de grote paardenstal in Eemnes verliep de afgelopen periode volgens het protocol van de Sectorraad Paarden. Staleigenaar Van Daatselaar is opgelucht dat de stal weer vrij is verklaard: "De quarantaine geldt tot een periode van vier weken na het laatste koortsgeval. Nu er geen nieuwe ziektegevallen zijn bij gekomen, kunnen we weer met volle kracht vooruit."

Ondanks de omstandigheden kijkt Van Daatselaar tevreden terug op het verloop van de afgelopen periode: "De eigenaren van de paarden hebben samen met ons hard gewerkt om de ziekte zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Bij de communicatie heb ik veel gehad aan de hulp van mijn brancheorganisatie, de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS). Daar ben ik erg blij mee."


Voetballen zonder geweld

Laren/Eemnes Er is steeds meer aandacht voor het voorkomen van geweld op en rondom sportwedstrijden. Een gevolg daarvan is het succesvolle convenant 'Sportiviteit en Respect', dat inmiddels ondertekend is door een groot deel van de voetbalclubs in de regio 't Gooi. Zo ook SV Eemnes en SV Laren'99.

René Verhoeven (bestuurslid Jeugd van SV Eemnes): "We zijn gestart met het convenant om geweld te voorkomen en ongewenst gedrag bespreekbaar te maken. De gemeente, de KNVB en de voetbalclubs trekken daarin samen op. Dat is een prachtige samenwerking. Een goed voorbeeld hiervan is de vertrouwenscontactpersoon die we binnen onze club hebben aangesteld. Zij is een eerste aanspreekpunt binnen onze vereniging. Ze rapporteert niet aan het bestuur, maar gaat met een probleem direct naar de politie en/of de gemeente."

André Resing van SV Laren'99 sluit zich daarbij aan: "Ook bij ons loopt inmiddels een vertrouwenscontactpersoon rond. Wij hechten daarnaast veel waarde aan een actief fairplaybeleid en dat begint bij jezelf. Daarnaast hebben we een systeem waarbij de scheidsrechters punten geven aan de verschillende teams. Op basis daarvan zien we welke teams goed en welke teams minder goed omgaan met fair play."

Bij beide clubs zijn vrijwilligers verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.