De verdediging van Laren hield ondanks enkele kansen voor Weesp de nul.
De verdediging van Laren hield ondanks enkele kansen voor Weesp de nul. Foto: John Timmerman

'Magere uitslag is een waarschuwing dat het niet altijd even makkelijk gaat'

In de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse E van het zaterdagvoetbal staat Laren'99 alleen aan kop door de 1-0 uitzege bij Weesp.

LAREN De aantrekkelijke voetbalmiddag tussen de twee beste teams in deze afdeling had net zo goed in 1-1 of 5-5 kunnen eindigen. Direct na de eerste aftrap werd duidelijk dat Weesp en Laren niet voor niets de dienst uitmaken in deze afdeling.

Beide ploegen waren in de eerste zeven wedstrijden ongeslagen. In het aantrekkelijke en enerverende duel moesten de aan elkaar gewaagde veldspelers heel veel meters maken. Weesp en Laren speelden frank en vrij in een stevige pot voetbal en met veel passie vol op de aanval. De toeschouwers genoten en dotten van kansen werden door beide partijen gemist.

De 0-0 ruststand was een terechte weergave van het spelbeeld. Na de thee drong Laren sterk aan; de uitvallen van Weesp waren echter levensgevaarlijk. In de 64ste minuut scoorde Rick Hoofd voor Laren in een onoverzichtelijke situatie de enige treffer. In het slotoffensief was de thuisploeg twee keer dicht bij de verdiende gelijkmaker. Met veel geluk hield Laren-keeper Ingmar van Rosmalen zijn doel schoon.
Laren-coach Fred Roest en collega René van Vark van Weesp waren het roerend eens dat een gelijkspel op zijn plaats was geweest. Van Vark: "Een klein missertje in de verdediging deed ons de das om. Deze nederlaag is erg zuur en we hebben niet gekregen wat ons toekomt. We hebben tot het einde gestreden voor een andere uitslag. In de eerstvolgende training zullen we dit bespreken, maar daarna richten ons op de wedstrijd van zaterdag tegen hekkensluiter Real Sranang."

Bij FC Weesp, opgericht in 2003 uit een fusie met het katholieke Victory, het protestantse ADE en het 'rode' Rapiditas, heeft het zondagelftal prioriteit. René van Vark, die voor het vijfde seizoen het zaterdagelftal traint: "Dat wist ik bij mijn aanstelling en ik kan er goed mee leven. We hebben een brede selectie, voetballen goed en willen promoveren."
In de derde klasse voetballen is ook de ambitie van Fred Roest en zijn mannen. Laren besloot dit seizoen over te stappen naar het zaterdagvoetbal en moest onder aan de ladder beginnen. Roest: "Voetballen op zaterdag bevalt ons prima; lekker op zondag vrij. Maar we willen zo snel mogelijk promoveren. Er zijn in deze competitie te veel ploegen die ronduit zwak zijn. Deze wedstrijd was onze eerste serieuze krachtmeting. De magere uitslag is een waarschuwing dat het niet altijd even makkelijk gaat zoals in voorgaande wedstrijden waarin we vijf of meer keer scoorden. Zaterdag thuis tegen Zeeburgia moeten we weer op scherp staan."

Er werden felle duels uitgevochten.