Financiering afkoppeling hwa via rioolheffing

Laren Het college van burgemeester en wethouders gaat de raad voorstellen om de financiering van het verplicht afkoppelen van de hemelwaterafvoer binnen te halen via de rioolheffing.

Op deze manier betaalt heel Laren mee aan het wateroverlastprobleem en niet alleen de pandeigenaren. Het college komt tot deze reset omdat het huidige plan op veel weerstand stuit. Het voorstel moet ook nog eerst naar de commissie. De raad praat er in december over.


Drankjeugd baart scholen flinke zorgen

Laren De middelbare scholen in 't Gooi slaan alarm over het 'zorgelijke' alcoholgebruik onder jongeren in deze regio. Het is tijd voor een mindshift, stellen zij. In het Comenius College in Hilversum is daarom vrijdag 1 december een voor iedereen toegankelijke manifestatie.

De in totaal achttien scholen benadrukken dat er pas echt iets kan veranderen als iedereen, waaronder sportverenigingen, gemeenten, horeca, ouders en de jongeren zelf, meedoet. Daarom nemen de scholen het initiatief om samen met de gemeentebesturen dit alcoholgebruik onder Gooise jongeren een halt toe te roepen. "Op dit moment zijn er nog te veel mogelijkheden voor onze jeugd om aan drank te komen en zijn er nog te veel jongeren en volwassenen die het normaal vinden dat je al alcohol drinkt voor je achttiende." De manifestatie vindt plaats tussen 14.00 tot 15.30 uur in de aula van het Comenius College en is bedoeld voor alle leerlingen en ouders uit het Gooi. Ook van de partij zijn vertegenwoordigers van de verschillende school- en gemeentebesturen. Er worden onderzoeksresultaten gepresenteerd en gezondheidsorganisaties en ex-verslaafden gaan met elkaar in discussie.