De filmmakers in actie in het BEL Kantoor in Eemnes.
De filmmakers in actie in het BEL Kantoor in Eemnes. Foto: Bastiaan Miché

Hal BEL Kantoor tijdelijk ziekenhuis

Eemnes De centrale hal van het BEL Kantoor is zaterdag in opdracht van Verus gebruikt als filmlocatie.

Verus is de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs in Nederland. Ruim vierduizend scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs zijn aangesloten. Vanuit het hart inspireert, begeleidt en ondersteunt Verus bestuurders, toezichthouders, schoolleiders, docenten en ouders, zodat de kwaliteit van het onderwijs en daarmee het welzijn van kinderen en studenten verbetert, als dienst aan de samenleving.

Lesmateriaal

De producent maakt voor hen lesmateriaal (zowel op papier als filmpjes). Met hen organiseren zij in maart 2018 de Week van de Hoop. Dit is een landelijke actieweek waar vorig jaar zo'n vijfhonderd scholen aan mee hebben gedaan.

In de week staat 'Hoop' centraal en vooral hoe kinderen hoop kunnen brengen in de wereld om hen heen, dichtbij en ver weg.

Film

Voor het lesmateriaal van de basisschool hebben ze 'Team Hoop' gecreëerd. Dit is een team van coole superhelden die allerlei maatschappelijke problemen oplossen. Van het opruimen van poepveldjes en het opvrolijken van eenzame mensen tot zorgen dat kinderen weer buiten gaan spelen in plaats van binnen. Vanuit hun commandocentrum/clubhuis opereren ze.

Een van de problemen die Team Hoop gaat oplossen is hun vriend Bas die in het ziekenhuis ligt. Ze willen hem opvrolijken met een confettibom, die helaas door omstanders in het ziekenhuis als echte bom wordt gezien. Zelfs de politie wordt erbij gehaald. Uiteindelijk loopt het natuurlijk goed af, mag de bom tot ontploffing worden gebracht en is iedereen weer blij.
De centrale hal van het BEL Kantoor werd voor dit onderdeel van de film gebruikt als centrale hal van een ziekenhuis.