SV Laren'99-hoofdtrainer Fred Roest:
SV Laren'99-hoofdtrainer Fred Roest: "We gaan als vrienden uit elkaar." Foto: Bob Awick

Einde van tijdperk Fred Roest aanstaande

Laren Laren'99 moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige trainer Fred Roest houdt het dan na vijf jaar voor gezien. "Ik was er wel klaar mee."

De 47-jarige Roest, kind van de vereniging, was voordat hij voor de hoofdmacht stond al speler en later trainer bij verschillende jeugdteams. Met Laren maakte hij afgelopen zomer de overstap van de zondag derde klasse naar de zaterdag vierde klasse. Momenteel staan de zwart-witten zonder verliespunten ruim aan kop en lijkt een kampioenschap nu al een zekerheid. Roest benadrukt dat de titel nog lang niet binnen is, maar geeft toe dat Laren er nu goed voorstaat en dat het daardoor ook een mooi moment is om het stokje door te geven.

Drie weken terug hakte hij de knoop door; het bestuur en vervolgens de selectie werden vorige week geïnformeerd. "We gaan nu als vrienden uit elkaar, ik kan met al die jongens prima door een deur. Laren is ook altijd mijn club geweest, maar het is even goed zo. Ik ben ook nog druk met mijn eigen hoveniersbedrijf."
Laren is met 27 punten uit negen duels en een doelsaldo van plus 53 hard op weg naar de titel in de vierde klasse. Mede daarom kwam voor voorzitter André Resing de mededeling van Roest toch wel onverwacht, geeft hij toe, juist omdat het zo goed gaat in de competitie. "We hebben alles gewonnen op een bekerwedstrijd tegen een eersteklasser na dan. Iedereen is happy, ook met het tweede gaat het heel goed. De overstap van de zondag naar de zaterdag pakt uit zoals we sportief hadden verwacht. We liggen op koers."
Aan de andere kant begrijpt de voorzitter wel de beslissing van de oefenmeester. Hij is immers al vijf jaar trainer en was daarvoor ook al jarenlang actief voor de ambitieuze vereniging. "Het is ook knap dat als je op weg bent naar het kampioenschap de zelfreflectie op kan brengen en deze beslissing durft te nemen."

Voordeel van het vroegtijdige besluit voor het bestuur is dat er nu voldoende tijd is om op zoek te gaan naar een opvolger. Dat was een jaar geleden door die overstap naar de zaterdag lastiger geweest, beseft Resing. Hij en het bestuur gaan nog voor de feestdagen in gesprek met spelers én met Roest om zo te kunnen bepalen wat voor soort oefenmeester volgend seizoen voor de groep moet staan. "Het is fijn dat Fred ons tijdig op de hoogte heeft gesteld. Was dat in januari/februari gebeurd, dan waren er al veel meer contracten ondertekend. Nu nog niet. Daarmee is de vijver groter geworden."