Meterkastkaart voor noodgeval

Eemnes De inwoners van Eemnes vinden deze maand niet alleen een brief over de uitwerking van de door de gemeenteraad vastgestelde begroting op de mat, maar ook een meterkastkaart voor belangrijke nummers.

"Hulpverleners kunnen vaak niet achterhalen wie ze moeten waarschuwen als een bewoner niet goed aanspreekbaar is en er verder niemand thuis is. Ook bij brand is vaak niet meteen alles duidelijk, bijvoorbeeld hoeveel kinderen er wonen", licht de gemeente toe. Op de meterkastkaart kunnen mobiele nummers worden ingevuld, het aantal in huis wonende personen en wie de huisarts is." Laren ging Eemnes al voor; daar werd de meterkastkaart in september verspreid.

Ook de nieuwe strippenkaart voor Eemnessers die hun grof afval naar de werf aan de Zuidersingel willen brengen, zit bij de eindejaarsbrief.


BVV'31 wint uitwedstrijd tegen Fortius

Blaricum Het eerste elftal van BVV'31 heeft zaterdag met 1-2 gewonnen van Fortius. A-junioren Rutger Koonings en Maxime Hamers maakten hun debuut.

Hoofdtrainer Bart Vos is blij met de drie punten, maar helemaal tevreden over het spel was hij niet: "We begonnen te afwachtend, waardoor we Fortius te veel lieten voetballen en wij onnodig in de problemen kwamen." Toch lukte het de Blaricummers voor de rust op een voorsprong te komen. Dennis van der Horst scoorde de 1-0.
Na de thee zag Vos een feller en beter BVV. "We namen het initiatief en speelden meer op de helft van de tegenstander. Wij creƫrden kansen; Fortius nauwelijks." Het tweede Blaricumse doelpunt zette Jeffrey Mirrer op zijn naam. De laatste vijf minuten speelden de Blaricummers met samengeknepen billen, omdat Fortius een penalty verzilverde en de stand op 1-2 kwam.


Auto's klappen tegen elkaar

Eemnes Twee auto's zijn donderdagmiddag voor het verkeerslicht op de Bisschopsweg tegen elkaar gebotst. De inzittenden van de voertuigen zijn door ambulancepersoneel onderzocht, maar voor zover bekend raakte niemand gewond.